Over Ons

Over Ons

Volendam van het Zuiden

Welkom bij Volendam van het Zuiden, waar tijdloze muziek en gezelligheid samenkomen met zelfs horecaprijzen uit de “Gulden-tijdperk”. Al jarenlang is dit muziekfestijn een gegarandeerd succesnummer op het mooie en pittoreske binnenplein van het Boerenbondsmuseum en is tevens een jaarlijkse ode aan de grootste sterren uit de muziekwereld. Je waant je qua beeld en geluid echt wel letterlijk en figuurlijk terug in de tijd !

We houden daarbij vast aan de gouden formule: een aantrekkelijk, afwisselend en herkenbaar programma met lokale, nationale en internationale artiesten, gecombineerd met een bescheiden entree en lage consumptieprijzen voor een hapje of een drankje in het fraaie historische decor van het Boerenbondsmuseum.

“Zo houden we Volendam van het Zuiden voor iedereen aantrekkelijk”. Een echt Gimmerts dorpsfeest in gemoedelijke sferen is dus allemaal te beleven op meestal de eerste zondag van juni.

Vrijwilligers

Natuurlijk zal altijd Op Volendam van het Zuiden een grote groep aantal vrijwilligers, die het Boerenbondsmuseum rijk is,  met hun plezier, hun volle passie en hun prettige samenwerking, zeker de boventoon voeren. Deze vele vrijwilligers geven samen met de bezoekers en artiesten een geweldige boost aan dit bijzonder nostalgische evenement.  Het altijd aanwezige uitbundige publiek,  met de artiesten samen en de vrijwilligers in een polonaise lopen, is altijd weer een mooi tafereel om te zien en zelfs om mee te maken en geeft terecht dat heerlijke heimliche gevoel van vroeger.

Vorige editie 2023

In navolging van de succesvolle SBS6-showreeks The Tribute, Battle of the Bands, brachten wij een eerbetoon aan legendarische artiesten. Denk aan optredens van de Gemertse gitarist Theun Sterken, bekend van Brucified, die als MENT2B het podium betreden met meerstemmige nummers van Bruce Springsteen en een set met countryclassics.

Vlaming Hervé Mertens vertolkt de hits van George Baker en Creedence Clearwater Revival, terwijl Peter van de Greef het rauwe stemgeluid van Joe Cocker nieuw leven inblaast. Ook Pedro Cremers (Tom Jones) en lokale talenten zoals Maickel (Andre Hazes) en Tim Manders (Elvis Presley, The Stray Cats, Waylon Jennings) brengen de rock-‘n-roll en country naar ons dorpsplein.

Onze vaste gasten Laura & Mark, Amber en Kees en Sonja zijn keer op keer van de partij. Laura & Mark, die deze zomer met schlagerkoningin Andrea Berg door Duitsland reizen, en Amber die haar lied heeft uitgebracht geschreven in samenwerking met hitmaker Toby Gad (John Legend, Beyoncé). Kees en Sonja, ambassadeurs van de Palingsound, brachten het nostalgische Volendamse muziekgevoel van BZN en The Cats naar ons festival.

Bijzonder was ook de komst van Kees Versluys, bekend als Paul Anka van de Soundmixshow. Hij heeft een muzikaal eerbetoon gebracht aan zijn overleden muzikale vrienden Ben Spierings en Mark Elbers, die gemist worden door velen.

En niet te vergeten een verrassingsoptreden van Erik Mesie (Toontje Lager), met zijn geweldige Nederpop klassiekers uit de 80’r jaren, er kon natuurlijk nog even “Stiekem gedanst” worden.

Wij koesteren niet alleen de herinneringen aan de artiesten die ons podium betraden, maar ook aan de vrijwilligers van het Boerenbondsmuseum die ons ontvallen zijn.